MENU
klinika

Ja shenjat...

Trupi juaj është i mbushur me toksina!

07.10.2019 - 16:20

Toksinat janë të pranishme kudo rreth nesh, qoftë në ajrin që thithim, ujin që pimë, apo ushqimin që hamë.

Edhe telefoni juaj është një vend ideal, i mbushur me baktere të mjaftueshme për t’ju bërë të sëmurë rëndë. Toksinat e përditshme grumbullohen në trupin tonë, dhe nëse arrin një pikë marrëse ju mund të sëmureni rëndë.

Vuani nga kapsllëku

Kur hamë ushqim, ne gjithashtu konsumojmë pa dashje shumë kimikate që vijnë me të, të tilla si konservues, ngjyrues dhe aromatizues artificial. Zorrët që janë ngarkuar me tretje gjithashtu duhet të përballen me flakën e këtyre toksinave. Kjo grumbullim i toksinave mund të çojë në një stomak të mërzitur dhe kapsllëk.

Ngrënia e ushqimit organik, kufizimi i konsumit të alkoolit dhe pirja e shumë ujit duhet të ndihmojë në zgjidhjen e problemit.

Keni ‘mjegull’ truri

Nëse keni marramendje, ndjeheni të hutuar dhe nuk jeni në gjendje të përqendroheni edhe në mëngjes pas gjumit të një nate të mirë, toksinat e dëmshme mund ‘t’ju kenë rrëmbyer’. Këto toksina shkaktojnë një seri reagimesh që thajnë  vitaminat dhe mineralet thelbësore që trupi duhet të funksionojë.

Deodorantët nuk ndihmojnë dhe ju akoma ndiheni në siklet

kolana e librave

Pas bërjes së dushit tuaj të mëngjesit, venosni deodorant, dhe megjithatë njerëzit përreth mbyllin hundën kur u afroheshin atyre. Ju mendoi se: toksinat ju japin erë e keqe! Këto toksina, kur treten, prodhojnë gazra dhe erë të cilat ndërsa largohen poret e trupit tuaj mund t’ju japin një erë të keqe.

Lidhjet e muskujve dhedobësimi i tyre

Nëse nuk e keni sforcuar veten në palestër ose keni bërë ndonjë punë të lodhshme fizikisht, por ende keni dhimbje të muskujve dhe nyjeve, ndërtimi i toksinave mund të jetë arsyeja. Dhimbjet e trupit dhe dhimbjet janë tregues që mund të keni inflamacion të pakontrolluar në trupin tuaj, kështu që nëse nuk keni ndonjë arsye tjetër për inflamacionin, provoni të detoksikoni.

Të meta ‘të reja’ shfaqen në lëkurën tuaj

Lëkura është organi më i madh në trupin tonë dhe shpesh është i ekspozuar ndaj ndotjes. Gjithashtu, produkte të tilla si shamponët, kondicionerët, sapunët dhe locionet që përdorim mund të përmbajnë kimikate të dëmshme. Ekspozimi ndaj kaq shumë kimikateve toksike mund të çojë në simptoma të tilla si puçrrat, skuqjet dhe ekzema.

Mbajtja e tepërt e ujit:
Siç e dini rreth 70% e trupit tonë përbëhet nga ujë dhe që të funksionojë ka nevojë të hidratohet. Por mbajtja e tepërt e ujit që reflektohet edhe me mungesën e urinimit, është një tjetër simptomë që tregon praninë e toksinave në trupin tuaj.

Burimi: Bright Side