MENU
klinika

Historia e Katias

15 operacione për shkak të infeksioneve

15.11.2019 - 14:37

Spina bifida është një gjendje që prek shtyllën kurrizore dhe zakonisht është e dukshme gjatë lindjes.

Është një lloj defektit i tubit nervor (NTD).

Katia lindi me spina bifida. Edhe pse ajo është përballur me sfida, asgjë nuk e ka penguar.

  • Lexoni më shumë për historinë e saj.

Në 19 javë të shtatëzënisë së saj të dytë, Juli dhe burri i saj, Andi, ishin të ngazëllyer sepse bënë një eko me ultratinguj për të mësuar gjininë e fëmijës së tyre të dytë. Ata kurrë nuk e imagjinuan që testi do të zbulonte ndonjë gjë më dramatike; atyre u tha që fëmija i tyre do të lindte me spina bifida.

Vajza e tyre, Katia, lindi në 26 dhjetor 2001. Ajo gëzon “vallëzimin” me ndihmën e karrigeve të saj, duke frymëzuar edhe fëmijët e tjerë me aftësi të kufizuara të kërcejnë gjithashtu. Katia është një studente e shkëlqyer i cila luan, merr klasë muzikore, këndon dhe shkon në një kamp me fëmijë spina bifida çdo verë.

“A dëshiroj që ajo të mos ketë spina bifida dhe të mund të vraponte dhe të luante si fëmijët e tjerë? Po. Jeta është e vështirë për të. Gjëra të thjeshta si tërheqja e pantallonave të saj mund të zgjasin një gjysmë ore. Ajo ka bërë 15 operacione dhe shtrime të shumta në spital për shkak të infeksioneve”, thotë Juli.

“Por familja jonë ka mësuar të vlerësojë më shumë gjërat e vogla në jetë. Ajo ka qenë një bekim për familjen tonë.”

“Unë i inkurajoj gratë e tjera që të marrin 400 mikrogramë acid folik nëse doni të mbeteni shtatzënë, edhe nëse nuk jeni duke planifikuar një shtatëzani. Studimet kanë treguar se mund të ndihmojë në parandalimin e spina bifida në shumë raste”, tha Juli.