MENU
klinika

Ato mund të ndikojnë në testet tuaja mjekësore

A merrni suplemente Biotine?

07.11.2019 - 15:31

Shtojcat e biotinës, të marra shpesh për të përmirësuar flokët, lëkurën dhe thonjtë, mund të ndërhyjnë në rezultatet e disa testeve kritike laboratorike, paralajmëroi të martën Administrata e Ushqimit dhe e Barnave FDA.

FDA është veçanërisht e shqetësuar për ndërhyrjen e biotinës duke shkaktuar një rezultat gabimisht të ulët për troponin, i cili është thelbësor në diagnostikimin e sulmit në zemër. Agjensia tha në një deklaratë se vazhdon të marrë raporte për rastet kur ndërhyrja e biotinës shkaktoi rezultate false të ulët të troponinit.

FDA lëshoi për herë të parë një komunikim sigurie për këtë çështje në vitin 2017. Agjensia tha që disa zhvillues të provës laboratorike që nga ajo kohë kanë ulur ndërhyrjen e biotinës në testet e tyre, por të tjerët akoma nuk janë marrë me këtë problem.

FDA tha që mbetet e shqetësuar për testet laboratorike të troponinës që nuk e kanë korrigjuar rrezikun e ndërhyrjes së biotinës.

 

Në një përditësim, agjensia dëshiron t’i ndërgjegjësojë publikun dhe mjekët për ndërhyrjen e biotinës në testet laboratorike në mënyrë që pacientët, mjekët dhe laboratorët të mund të punojnë së bashku për të ndihmuar në parandalimin e leximeve të dëmshme të testeve të rreme.

kolana e librave

Biotina njihet gjithashtu si vitamina B7, një vitaminë e tretshme në ujë. Pacientët të cilët aktualisht po marrin biotin ose po mendojnë ta marrin atë duhet të flasin me mjekun dhe duhet të jenë të vetëdijshëm që biotina gjendet në multivitamina, përfshirë multivitaminat prenatale, shtojcat e biotinës dhe shtojcat për rritjen e flokëve, lëkurës dhe rritjes së thonjve në nivele që mund të ndërhyjnë në testet laboratorike.

Shtesa e rekomanduar ditore për biotin është 0.03 miligram (mg), dhe kjo sasi nuk shkakton zakonisht ndërhyrje në testet laboratorike.

Por nivelet e biotinës mund të ndryshojnë ndjeshëm midis produkteve. Ata të etiketuar për të trajtuar flokët, lëkurën dhe thonjtë mund të kenë nivele të larta të biotinit, i cili jo gjithmonë mund të jetë i qartë nga emri i suplementit, sipas FDA.

Shumë shtesa përmbajnë 20 mg biotinë dhe disa përmbajnë deri në 100 mg për pilula, me rekomandime për të marrë pilula të shumta në ditë.

Nuk ka informacion të mjaftueshëm për të ditur nëse ndalimi i konsumit të biotinës për ndonjë numër orësh përpara një testi, të parandalojë rezultatet e gabuara të testit, tha FDA.

Nëse keni bërë një test laboratorik dhe jeni të shqetësuar për rezultatet, bisedoni me mjekun për mundësinë e ndërhyrjes së biotinës, këshilloi FDA.