MENU
klinika

Eksportet

BB: Shqipëria, në mesataren e shifrave të vendeve europiane

10.11.2019 - 15:45

Gjatë viteve të fundit ekonomia shqiptare ka parë një rritje të konsiderueshme në përqindjen e mallrave që firmat eksportojnë në tregjet ndërkombëtare.

Raporti i publikuar së fundi nga Banka Botërore mbi “Vrojtimin e Ndërrmarjeve për Shqipërinë në 2019″, vlerëson se, pesëmbëdhjetë përqind e firmave në 2019 nga nëntë përqind në 2013, eksportuan drejtpërdrejt të paktën 10 përqind të shitjeve të tyre.

Shqipëria tani është në mesataren e shifrës së vendeve të Evropës dhe Azisë Qendrore për këtë indikator domethënës të veprimtarisë eksportuese, citon Vrojtimi i Ndërmarrjeve për Shqipërinë në 2019.

konica ekonomiakonica ekonomia mobile

Rezultatet e Vrojtimit të ndërmarrjeve për Shqipërinë ne 2019 paraqesin një situatë dinamike te mjedisit te biznesit. Të dhënat tregojnë se në përgjithësi aktiviteti i firmave paraqitet më mirë krahasuar me rezultatet e Vrojtimit të vitit 2013.

Rritja e xhiros se aktivitetit vjetor është shumë më e lartë sikurse është më i lartë edhe punësimi, por produktiviteti i krahut të punës vazhdon të jetë i ulët, çka i pengon firmat të rriten e krijojnë më shumë vende pune.

Si renditet Shqipëria sipas raportit të OECD?

Papunësia në rajonin e Ballkanit Perëndimor

MIE: Çfarë parashikon kontrata? Dokumenti

Hapet gara/ Rruga “Milot-Fier” me koncension deri në 2024

Covid-19 'bekon' metalin e çmuar!

RT/ Ari, mbreti i tregut

Amnistia fiskale/ Shkalla e tatimit për pasuritë e deklaruara

Denaj: Synojmë që jashtë nismës të mbeten paratë e krimit