MENU
klinika

“U tregoi gishtin shqiptarëve dhe vuri në diskutim dekretin”

Bernd Borchardt u shpall ‘non grata’, reagon OSBE

19.11.2019 - 18:02

Pasi presidenti Ilir Meta e shpalli si të padëshiruar në zyrën e tij, ka ardhur edhe reagimi i parë nga zyra qendrore e OSBE-së në Vienë.

Përgjigja nuk është e drejtpërdrejtë, por thuhet se OSBE  e mban shënim këtë notë verbale lëshuar nga zyra e presidentit.

kolana e librave

“OSBE e mban shënim këtë notë verbale lëshuar nga zyra e presidentit. Për aq kohë sa ne qëndrojmë partnerë të Shqipërisë, OSBE inkurajon dialogun dhe bashkëpunimin me institucionet shqiptare, e po ashtu mbetet e vendosur në ofrimin e ndihmës specifike, në avancimin e axhendës së vendit”, ka thënë zëdhënësja e OSBE, Mersiha Čaušević Podžić, për Top Channel.

Presidenti Meta e shpalli ‘non grata’ ambasadorin e OSBE me pretendimin se “Bernd Borchardt, i cili vuri në diskutim Dekretin e Presidentit të Republikës së Shqipërisë, Ilir Meta për zgjedhjet vendore në Shqipëri të muajt qershor 2019 dhe që publikisht i tregoi gishtin qytetarëve shqiptarë, nuk është i mirëpritur në Institucionin e Presidentit të Republikës”.