MENU
klinika

Nga energjia elektrike tek tekstilet

Çfarë po i ‘frenon’ eksportet shqiptare?

22.11.2019 - 14:24

Shqipëria ka njohur këtë vit një rënie të nivelit të eksporteve.

Referuar të dhënave të tregtisë së jashtme të publikuara nga INSTAT, rezulton se në periudhën janar-tetor 2019, Shqipëria ka eksportuar mallra në vlerë 252 miliardë lekë, duke njohur rënie në krahasim me një vit më parë.

konica ekonomiakonica ekonomia mobile

Por cilat janë zërat që kanë ndikuar më shumë në këtë rënie?

Referuar të dhënave të INSTAT, Shqipëria ka eksportuar 8 miliardë lekë më pak minerale, lëndë djegëse dhe energji elektrike, 300 milionë lekë më pak lëkurë dhe artikuj prej tyre, 3 miliardë lekë më pak tekstile dhe këpucë si dhe 6 miliardë lekë më pak materiale ndërtimi dhe metale.

Si renditet Shqipëria sipas raportit të OECD?

Papunësia në rajonin e Ballkanit Perëndimor

MIE: Çfarë parashikon kontrata? Dokumenti

Hapet gara/ Rruga “Milot-Fier” me koncension deri në 2024

Covid-19 'bekon' metalin e çmuar!

RT/ Ari, mbreti i tregut

Amnistia fiskale/ Shkalla e tatimit për pasuritë e deklaruara

Denaj: Synojmë që jashtë nismës të mbeten paratë e krimit