MENU
klinika

Çfarë pritet nga ky investim?

Drejt përfundimit rikonstruksioni i aksit Qafë Thorë – Theth

05.11.2019 - 11:56

Fondi Shqiptar i Zhvillimit po vijon punën për rikonstruksionin e aksit rrugor Qafë Thorë – Theth, ndërtimi i të cilit pritet të zgjidhë problematikën e transportit, në një nga destinacionet turistike më të frekuentuara malore.

Puna po vijon në gërmimin e zonës shkëmbore dhe zgjerimin e trasesë. Për shkak dhe të vështirësive të terrenit ku po kryhen punimet sipas FSHZH-së ka një përqendrim të lartë të makinerive në këtë periudhë.

kolana e librave

Kjo ndërhyrje u ofron përdoruesve të rrugës siguri më të lartë përkundrejt kushteve atmosferike, gjatë sezonit të dimrit.

Në një gjatësi investimi prej 16 km, projekti për aksin Qafë Thorë – Theth është pjesë e investimeve që rrjedhin nga Plani Sektorial i Turizmit për Rajonin e Alpeve Shqiptare.

Synimi i të cilit është mbrojtja e mjedisit, nxitja e ekonomisë lokale, si dhe integrimi i mëtejshëm i kësaj zone në industrinë e turizmit.

Familjarë të një të rasti pozitiv të djeshëm

Dy raste të reja me COVID-19 në Shkodër

Gjurmë në historikun e pushtetit vendor

Ndahet nga jeta ish kreu i PD në Mirditë

Çuçi: Disiplinohet shitja e peshkut dhe...

Inaugurohet qendra e ankandit të peshkut në liqenin e Shkodrës

19 tamponë në 24 orët e fundit

Në Krujë shtohen rastet pozitive me COVID-19