MENU
klinika

Gati edhe grupi i punës

Kina ka nisur punën për teknologjinë 6G?!

08.11.2019 - 20:12

Kina ka filluar zyrtarisht hulumtimin për gjeneratën e gjashtë të internetit celular – 6G.Ministria e Shkencës dhe Teknologjisë së Kinës njoftoi se ka ngritur një grup pune për të punuar në 6G.

kolana e librave

“Kjo shënon fillimin zyrtar të kërkimit dhe zhvillimit në teknologjinë 6G”, thuhet në ueb faqen e ministrisë.

Grupi i punës përbëhet nga 37 ekspertë nga universitete, institute kërkimore dhe kompani. Studimi fillon kur Kina filloi të përdorë 5G, e cila është njëqind herë më e shpejtë se 4Gs ekzistues. Ndërmarrja kineze Huawei, e cila konsiderohet lideri botëror në pajisjet 5G, po bën hulumtime në 6G, tha kompania për AFP.