MENU
klinika

Jo vrasës i dhimbjes, por parandalues

Lëngu i rrushit, ilaçi më i mirë natyral kundër migrenës!

07.11.2019 - 13:43

Nëse vuani nga migrena dhe po kërkoni një mënyrë natyrale për të ndalur dhimbjen, atëherë lëngu i rrushit është përgjigjia.

Meqënëse migrena vjen kryesisht nga një ç’ekuilibër i hormoneve në tru, si për shembull serotonina, lëngu i rrushit mund t’ju vijë dhe t’ju kursejë një ditë të shëmtuar.

Ai nuk funksionon si një vrasës i dhimbjeve, por si një parandalues. Kështu që minutën që ndjeni se dhimbja e migrenës po afron, atëherë konsumoni lëng rrushi për ta parandaluar atë.

9 Easy Health Life Hacks to Make Your Body Feel Like New

kolana e librave

Rrushi është i pasur në vitaminë C, A dhe B2 prandaj ato mund t’ju ndihmojnë për të qendruar larg migrenës.

Vitamina B2, e njohur ndryshe si riboflavin e cila është përgjegjëse për trajtimin e migrenave, ndihmon për të balancuar kimikatet në trurin tuaj dhe vepron si një antagonist i hekurit për të zvogëluar nivelin e hekurit në gjak që mund të jetë duke shkaktuar migrenën.

Lëngu i rrushit duhet të jetë i freskët i përgatitur në kushte shtëpie mundësisht.