MENU
klinika

Ja pse...

Mos i pastroni duart shpesh me letra të lagura!

15.11.2019 - 20:06

Letrat e lagura mund të na shpëtojnë në shumë raste, por ato nuk janë fare miqësore me mjedisin. Shumica e këtyre letrave, përmbajnë plastikë gjë që bën që rruga e tyre të jetë drejt oqeanit.

Më pas ato konsumohen nga krijesa detare të cilat i ngatërrojnë për kandil deti dhe përfundojnë kështu duke ngordhur.

Nga ana tjetër shumë njerëz i hedhin ato në tualet duke shkaktuar bllokim të kanalizimeve pasi shpërbëhen lehtësisht.

kolana e librave

9 “Innocent” Things We Need to Stop Doing to Save Our Planet

Letrat e kësaj natyre përllogariten të jenë 93% e materialit që shkaktojnë bllokime të kanalizimeve.