MENU
klinika

"Ankesa nuk është marrë për bazë"

Rruga e Kombit rrezikon nxënësit

16.11.2019 - 15:04

Dhjetëra të tjerë e rrezikojnë jetën çdo ditë në këtë rrugë.

Mungon rrugë dytësore në zonën e banuar dhe nën apo mbi kalimit pranë. Shkollës i detyron nxënësit që të ecin buzë rrugës ku rrezikohen nga makinat.

Fëmijët dhe mësuesit janë të rrezikuar çdo ditë sepse kalojnë trafikndarsen.

Më të rrezikuarit janë fëmijët e një lagjeje në fshatin Morinë matanë rrugës, të cilët për të shkuar të shkollë duhet të presin mes për mes autostradën.

kolana e librave

Banorët dhe mësuesit e shkollës thonë se alarmin e kanë ngritur prej kohësh, por as koncensionari Salillari dhe as Ministria e Transporteve nuk po i japin zgjidhje kësaj problematike që rrezikon jetën fëmijëve

“Kemi bërë disa herë ankesë por nuk na është marrë për bazë.”– shprehen banorët.

Për të qarkulluar në rrugën e kombit të gjithë automjetet duhet të paguajnë një tarifë që varion nga 5 deri në 22 euro që i siguron koncensionarit Salillari disa dhjetëra milionë euro fitime.