MENU
klinika

Çfarë pritet nga Rama?

Shkarkohet Kajmaku, Vora kërkon zgjedhje të reja

03.11.2019 - 20:19

Tri ditë pas vendimit të Komisionit Qendror të Zgjedhjeve që shkarkoi kryetarin e bashkisë së Vorës për shkak të dekriminalizimit, qytetarët kërkojnë zgjedhje.

Banorët kërkojnë zgjidhjen e këtij ngërçi, ku qeveria njeh 30-qershorin si datë votimesh dhe Presidenti 13-tetorin.

  • Banorët:

“Unë mendoj që të bëhen zgjedhje, që mos rrimë pa kryetar”

“Për mendimin tim o të sjellin tjetër, ose ka bashkia njerëz më të mirë”

“Ne themi Presidentit të dekretojë zgjedhjet”

kolana e librave

“Të presim vendimin e gjykatës dhe më pas të bëhen zgjedhje”

Denoncimi i Partisë Demokratike dhe më pas verifikimet e Prokurorisë së Përgjithshme bënë publik faktin se Agim Kajmaku, i cili përdorte dhe identitetin Jorgo Toto kishte “hesape” me drejtësinë greke, me akuzën e përdorimit të kartëmonedhave të falsifikuara, të cilat nuk I kishte deklaruar në formularin e dekriminalizimit.

Sipas ligjit në fuqi, Agim Kajmaku ka një afat 45 ditor për tju drejtuar gjykatave për të bërë ankimimin e vendimit të KQZ.

Me shkarkimin nga detyra të Agim Kajmakut “topi” i mbetet kryeministrit Rama për t’ju drejtuar me një kërkesë presidentit të Republikës Ilir Meta për një datë të re të zgjedhjeve për Bashkinë Vorë.