MENU
klinika

Shifrat e INSTAT

Shkëmbimet tregtare me Zvicrën në përpjestim të zhdrejtë

22.11.2019 - 11:08

Referuar të dhënave të INSTAT, vendi jonë ka njohur një disnivel në marrëdhëniet tregtare me Zvicrën.

Shifrat e importeve kanë shënuar rritje, por eksportet kanë rënë ndjeshëm.

Në periudhën janar-tetor të këtij viti, importet ishin në vlerën e 12.8 miliardë lekëve, duke njohur një rritje me 5.3 miliardë lekë krahasuar më të njëjtën periudhë të një viti më parë.

IMPORTE-EKSPORTE
IMPORTE-EKSPORTE

Ndërkohë, eksportet kanë njohur një rënie të konsiderueshme.

Në janar-tetor 2019, eksportet drejt Zvicrës ishin në nivelin e 780 milionë lekëve.

Nëse bëjmë një krahasim me periudhën e vitit të kaluar, eksportet në Zvicër ishin në nivelin e 2.8 miliardë lekëve.

Transparenca në procedurat tenderuese

Automatizohen tenderët e vegjël dhe biletat ajrore

Dëmet e industrisë nxjerrëse në mjedis

Bizneset paguajnë pak për rehabilitimin

Furnizimi i tepërt do vazhdojë deri në fund të 2021

RT/ E vetmja gjë e sigurt për naftën, është pasiguria!

The Economist/ Çfarë i shqetëson ekspertët?

Çfarë po nxit rimëkëmbjen ekonomike të Kinës?