MENU
klinika

Shifrat e INSTAT

Shqipëria rrit blerjet nga Turqia, por ul shitjet

19.11.2019 - 09:23

Shqipëria ka shënuar rritje të importeve me shtetin e Turqisë. 

Referuar të dhënave të INSTAT, rezulton se në tetor të këtij viti Shqipëria ka importuar nga Turqia mallra në vlerë 6.2 miliardë lekë, duke njohur një rritje me më shumë se 1 miliardë lekë në krahasim me tetorin e vitit të kaluar.

konica ekonomiakonica ekonomia mobile

Edhe në rang 10 mujori (janar-tetor) Shqipëria ka importuar këtë vit nga Turqia 5 miliardë lekë mallra më shumë.

Sa i përket eksporteve, rezulton se ato janë në rënie në muajin tetor të këtij viti. Në tetor Shqipëria eksportoi në Turqi 200 milionë lekë mallra më pak se në tetor të vitit të kaluar.

Po ashtu, e njëjta tendencë konstatohet edhe në rang 10 mujori (janar-tetor) ku këtë vit janë eksportuar 1.7 miliardë lekë mallra ndërsa një vit më parë, në të njëjtën periudhë niveli ishte 1.8 miliardë lekë.

Në mbështetje të rimëkëmbjes nga kriza e Covid-19

“Na taksoni”- 83 milionerë kërkojnë të tatohen më shumë

Jaka: Në bisedime me qeverinë për kostot

Apel bizneseve për masat anti-COVID

Ndërrimi i lojërave për Pakistanin

RT/ Zbulohet një rezervuar i ri nafte dhe gazi

Blerësit i janë rikthyer shpenzimeve

Rriten shitjet me pakicë në Europë

Prof. Dr. Adrian Civici/ Detajet e 'planeve ambicioze' të botës

Strategjitë dhe politikat e rimëkëmbjes ekonomike