MENU
klinika

Çfarë thotë Komisioni Europian?

Surprizat e 2020 për biznesin e vogël

11.11.2019 - 14:36

“Pas disa vitesh me rritje të dobët, huadhënia u rimëkëmb në 2019, duke u rritur me më shumë se 6% në terma vjetorë”– thotë Komisioni Europian.

Në raportin më të fundit për ekonomitë europiane, e ku në analizë merret edhe ekonomia shqiptare në tërësi. Në pjesën dedikuar sektorit bankar, Komisioni Europian thotë se është biznesi i vogël ai që ka shtyrë rritjen e kreditimit gjatë këtij viti.

konica ekonomiakonica ekonomia mobile

“Kushtet e favorshme të financimit si dhe konsolidimi i kohëve të fundit i sektorit bankar pritet të vazhdojnë të mbështesin aktivitetin kreditues përgjatë viteve 2020-2021”- nënvizon krahu ekzekutiv i Bashkimit Europian.

Sa i përket politikave monetare ndërkohë, raporti e vë theksin te mos arritja e objektivit të çmimeve, pasi presionet e brendshme inflacioniste që vijnë nga rritja e pagave dhe e çmimeve të ushqimeve janë “shtypur” nga dinamika e çmimeve të importit.

Mos arritja e objektivit të inflacionit shtyn edhe më tej ciklin shtrëngues të politikave monetare, thotë më tej Komisioni Europian për ekonominë shqiptare.

Për shpëtimin e ekonomisë së Shqipërisë!

Projektimi i së ardhmes post-Covid bizneset dhe forcat politike

Nivelet më të larta të likuiditetit në rajon

Kreditë me probleme mund të rriten në tre valë!

Analizë/ Pse Europa është një hap para SHBA?

Kush po e përballon më mirë krizën ekonomike?

Propozimet e Raportit të Bankës Botërore për Shqipërinë

Si do t’i ruajnë kompanitë vendet e punës?

Shansi që po na vjen në derë!

Pandemia/ Punët që mund t’i marrim botës