MENU
klinika

Historia e mundimshme e Jonit

3 vjeç dhe ka bërë 14 operacione

03.12.2019 - 12:41

Leda ndan historinë e familjes së saj për djalin e tyre, Joni, i cili lindi me një buzë dhe qiellzë të çarë.

Joni pati shumë sfida në tre vitet e para të jetës, por tani është një djalë i lumtur që mund të pijë me pipë, të hedhë flluska, puthje dhe mbi të gjitha – buzëqesh. Lexoni tregimin e tij më poshtë.

Joni lindi me buzë dhe qiellzë të çarë. Përpos faktit që dukej pak më ndryshe, ai ishte njësoj si çdo fëmijë tjetër i shëndetshëm. Ai bëri operacionin e parë në moshën 3 muajsh. Kirurgët riparuan buzën e dhe pas operacionit, dukej shumë mirë. Por, pas vetëm tre ditësh, qepjet filluan të hapeshin dhe buza rihap. Joni bëri mbi 14 operacione gjatë tre viteve të ardhshme. Riparimi i qiellzës u shërua siç ishte planifikuar, por jo buza e tij.

Mrekullia jonë filloi në qendër tregëtare , ndërsa Joni bënte fotografitë e ditëlindjes. Një lojtar bejzbolli me emrin na u afrua dhe pyeti pse buza e tij nuk ishte riparuar. Kur shpjeguam situatën tonë, ai pyeti nëse mund të na ndihmojë. Për shkak të kësaj, Joni bëri një operacion special, duke përdorur një teknikë që nuk ishte përdorur më parë tek ai, dhe këtë herë buza nuk u nda.

Kjo ka ndryshuar plotësisht jetën tonë dhe të Jonit. Si prindër dhe gjyshër, ishte e vështirë të vëzhgoja djalin duke iu nënshtruar kaq shumë operacioneve dhe procedurave. Ne vetëm kemi dashur që ai të shërohet dhe të fillojë ta jetojë jetën e tij pa u ngulitur në sy ose duke qeshur.

Herën e parë që Joni ishte në gjendje të pinte nga një pipë apo edhe të bënte flluska me goditje erdhi vetëm disa muaj më parë.

“Shiko ma, unë mund ta bëj tani. Unë vërtet mund ta bëj. Unë po pi me pipë.”

Këto janë vetëm disa gjëra që nuk do t’i konsideronit të rëndësishme ndërsa shihni të gjithë miqtë dhe shokët e klasës duke e bërë atë dhe por janë shumë të rëndësishme kur e dini që vet nuk mund ti bëni dot.

Sot Joni mund të pijë me pipë, të hedhë flluska, të puthë dhe mbi të gjitha – të buzëqesh. Ai do të ketë edhe disa operacione në të ardhmen, por kjo ishte ajo që e ka ndryshuar atë përgjithmonë.

Foshnjat lindin me çarje çdo ditë, këtu dhe në mbarë botën. Unë e di se sa e vështirë është të shohësh që fëmija juaj të trajtohet ndryshe vetëm për shkak të mënyrës se si duket. Nuk lejoj të kalojë një ditë që nuk e ndaj historinë tonë.

Është lutja ime që çdo fëmijë i lindur në të gjithë botën me çfarëdo forme çarje, të ketë një shans për të buzëqeshur ashtu si Joni.