MENU
klinika

Ja cila ka më shumë kalori?

Çfarë konsumoni për festa, bakllava apo panettone?

11.12.2019 - 20:46

Quhet periudha më e bukur e vitit dhe jo pa të drejtë. Atmosfera që na shoqëron gjatë muajit dhjetor është kaq pozitive, pasi zbukurimet që nisin  nga shtëpia jonë e kulmojnë ne qendrën e qytetit na japin një ndjesi paqeje.

Disa mezi i presin Krishtlindjet dhe Vitin e Ri edhe për një arsye tjetër. Për ushqimin dhe ëmbëlsirat! Sot do të ndalemi pak tek ëmbëlsirat më tipike.

Ato janë bakllavaja dhe panetonne.

Bakllavanë shumica e amvisave e përgatisin vetë, ndërsa opsioni më i mirë për panettonen mbetet dyqani më i afërt.

Por kujdes! Gjatë kësaj periudhe duhet të tregoheni të matur me konsumin e ëmbëlsirave pasi:

  • 1 copë bakllava= 395 kcal (rreth 70 minuta ecje)

Image result for baklava"

  • 1 copë panettone= 450 kcal (rreth 90 minuta ecje).Image result for panetonne"

Nëse mendoni se pas festave, do të filloni të kujdeseni për veten, e keni gabim, pasi për 1 muaj mundim do ju nevojitet shumë mundim.