MENU
klinika

Rivlerësimi i 50 mijë banesave

Cili është plani për banorët me shtëpi të palegalizuara?

07.12.2019 - 12:55

Nga fillimi i vitit të ardhshëm deri në 30 Gusht, të gjithë banorët do të kenë mundësi që të rivlerësojnë banesat e tyre duke i sjellë në vlerën e tregut ose duke i shitur me tatim të reduktuar të diferencës midis çmimit të blerjes dhe çmimit të shitjes.

Sipas projektligjit “Për rivlerësimin e pasurisë së paluajtshme”, përfitues do të jenë edhe ata qytetarë të cilët janë në proces legalizimi dhe regjistrimi të pasurisë, por edhe ata të cilët kanë kontrata sipërmarrje dhe jetojnë në pallate ende të pa legalizuara.

Për rregjistrimin e rivlerësimit do të paguhet një tatim prej 3% mbi bazën e tatueshme.  Ky projektligj vlerësohet të ketë rreth 6 miliardë lekë efekte financiare bruto në të ardhurat e buxhetit të shtetit për vitin buxhetor 2020 dhe 4 miliardë lekë efekt neto.

Procesi i rivlerësimit do të përfshijë rreth 50 mijë banesa.Miratimi i këtij projektligji pritet që të nxisë formalizimin me vlerën e tregut të pasuriv të paluajtshme.  

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËNTransparenca në procedurat tenderuese

Automatizohen tenderët e vegjël dhe biletat ajrore

Dëmet e industrisë nxjerrëse në mjedis

Bizneset paguajnë pak për rehabilitimin

Furnizimi i tepërt do vazhdojë deri në fund të 2021

RT/ E vetmja gjë e sigurt për naftën, është pasiguria!

The Economist/ Çfarë i shqetëson ekspertët?

Çfarë po nxit rimëkëmbjen ekonomike të Kinës?