MENU
klinika

"Që kur shkoja në kopësht..."

“Defekti i lindjes më veçoi nga të tjerët”, rrëfehet Era

16.12.2019 - 16:54

Përshëndetje, unë jam Era .

Kur linda, kisha një defekt lindjeje të quajtur gastroschisis. Më është dashur të bëj operacion sepse zorrët ishin jashtë trupit tim. Kam pasur shumë operacione kur kam qenë e vogël, por tani jam shumë e shëndetshme, megjithëse stomaku më dhemb ndonjëherë dhe unë jam e vogël – kjo  mund të jetë një efekt anësor i të pasurit gastroschisis.

Që kur shkoja në kopësht , dhe për shkak se stomaku im është i ndjeshëm ndonjëherë nuk bëja gjërat që guxojnë fëmijët e tjerë , dhe ata  qeshin me mua sepse kisha  frikë. Por kam shumë miq që janë gjithashtu shumë të sjellshëm!

Kam edhe një defekt lindjeje që nuk më lë të dëgjoj shumë mirë, sepse veshi im i djathtë bllokohet nga lëkura. Unë duhet të mbaj  një aparat dëgjimi dhe  nuk mund të vishem si fëmijët e tjerë, kështu që më duhet vesh një brez të butë BAHA. Brezi i butë është si një shirit kokë, por mban aparatin tim të dëgjimit. Unë nuk ndihem mirë me të , sepse nuk më pëlqen mënyra sesi ndjehet dhe më mban  flokët, kështu që në shkollë, mësuesit më flasim gjithmonë nga afër , dhe unë kam një folës në tavolinën time për t’i dëgjuar më mirë.

Ndonjëherë dëmtimit i dëgjimit më shqetëson, sepse unë jam e ndrojtur dhe nuk më pëlqen të kërkoj nga njerëzit të flasin me zë të lart për mua. Por unë mund të lexoj buzët dhe ti kuptoj !

Do të dëshiroja që fëmijët e tjerë ta dinin se pavarësisht se jam e vogël dhe me dëgjim të dëmtuar , unë mund të bëj shumë gjëra vërtet të shkëlqyera. Më pëlqen të luaj në  piano, të luaj futboll dhe të marr nota të mira në shkollë. Unë kam shumë miq të mirë që kanë gastroschisis, dhe shkoj në kurse  ku kam miq që përdorin gjuhën e shenjave . Ata më bëjnë të ndihem e lumtur sepse ka njerëz të tjerë si unë dhe unë nuk jam vetëm.

Të kesh defektet e lindjes nuk është e keqe, thjesht më veçon nga njerëzit e tjerë sepse unë këmbëngul dhe jam plotësisht i mrekullueshëm!