MENU
klinika

Bisnezet e huaja/ Shifra zyrtare

Italia dhe Greqia ‘pushtojnë’ Shqipërinë

25.12.2019 - 08:50

Më shumë se gjysma e ndërmarrjeve të huaja që operojnë në vendin tonë, i përkasin dy vendeve fqinje, Italisë dhe Greqisë.

Instituti i Statistikave të Shqipërisë, INSTAT, ka hartuar një publikim të veçantë për treguesit kryesorë të ndërmarrjeve me pronësi të huaj dhe të përbashkëta që operojnë në Shqipëri.

konica ekonomiakonica ekonomia mobile

Sipas INSTAT-it, në vitin 2018, Italia dhe Greqia nuk zinin vetëm peshën më të madhe të ndërmarrjeve të huaja dhe të përbashkëta prej 52.8%, por siguronin edhe 60.6% të punësimit që kryejnë ndërmarrjet e huaja në vendin tonë, ka deklaruar agjencia telegrafike shqiptare.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Ndikimi i tyre në punësimin e shqiptarëve

Italia dhe Greqia zotërojnë mbi 50% të bizneseve në vend