MENU
klinika

Ja çfarë duhet të dini

Keni shikim të paqartë dhe shqetësoheni për katarakte?

20.12.2019 - 15:39

Humbja e vizionit është një gjë e frikshme. Mund të nënkuptojë më shumë aksidente, të keni probleme me detyrat e përditshme dhe madje edhe humbjen e pavarësisë suaj.

Dhe, po, operacioni i kataraktit është një mundësi. Ka një shkallë të madhe suksesi dhe pak komplikime. Por kush me të vërtetë dëshiron të shkojë nën thikë? Sidomos kur bëhet fjalë për sytë që janë delikatë?

Epo, këtu është një lajm i shkëlqyeshëm. Edhe nëse zhvilloni katarakt, ekzistojnë hapa të thjeshtë që mund të ndërmerrni për të vazhduar të jetoni një jetë të pavarur dhe aktive pa operacione. Dhe, akoma më mirë, mënyra të provuara për të mos zhvilluar kurrë katarakte në radhë të parë… dhe të mbani vizionin  të mprehtë në çdo moshë.

Kirurgjia e kataraktit mund të rivendos shikimin e kristaltë.

Por a është më e mira për ju?

Besoni ose jo, edhe nëse jeni diagnostikuar me katarakt, nuk mund të keni nevojë kurrë për kirurgji. Tani mund të zbuloni se si të vononi apo edhe të anashkaloni operacionin me zgjidhje të thjeshta .

Duhet  të dini kur të vendosni që operacioni është i nevojshëm, duke përfshirë mënyrën e gjetjes së kirurgut të duhur, si të përgatiteni për kirurgji dhe si të shpejtoni shërimin dhe të riktheheni më shpejt në jetën tuaj.

Pastrimi i mjegullës së kataraktave dhe dezinformimin rreth kataraktave janë cështje kryesore.

Por duhet të dini edhe si të mbroheni:

  • Bëni ekzaminime të rregullta për sytë. Ekzaminimet në sy mund të ndihmojnë në zbulimin e kataraktave dhe problemeve të tjera të syrit në fazat e tyre të hershme
  • Lini duhanin
  • Menaxhoni probleme të tjera shëndetësore
  • Zgjidhni një dietë të shëndetshme që përfshin shumë fruta dhe perime
  • Mbani  syze dielli
  • Ulja e përdorimit të alkoolit

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Lexoni çfarë thonë studiuesit

Omega-3 për problemet e syrit?