MENU
klinika

"Le Petit Journal"

Kur alpinistët francezë eksploronin Alpet e Shqipërisë

22.12.2019 - 13:33

       Nga Aurenc Bebja*, Francë – 22 Dhjetor 2019

“Le Petit Journal” ka botuar, të martën e 10 gushtit 1937, në faqen n°10, një shkrim në lidhje me ekspeditën e një grupi alpinistësh francezë në alpet shqiptare, që, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

Alpinizëm në Shqipëri

“Një grup alpinistësh të Klubit Alpin Francez të Parisit, nën drejtimin e Z. Henri Godde, sapo është larguar nga Franca, në drejtim të Shqipërisë së Veriut, me qëllim kalimin e vargmalit të Prokletijeve (Bjeshkëve) ose Alpeve Shqiptare.

Kësaj ekspedite, të cilës do t’i shtohen ngjitjet e disa mureve gëlqerore dhe eksplorimi i grykës së Drinit, paraqet rreth 150 km, nga Shkodra në Kukës dhe zhvillohet në një rajon pak të frekuentuar.”

https://www.darsiani.com/la-gazette/le-petit-journal-1937-ekspedita-e-alpinisteve-franceze-ne-alpet-shqiptare/