MENU
klinika

Shtëpitë janë të degraduara

Kurbin/ Qindra banorë “braktisin” banesat pas tërmetit

01.12.2019 - 14:04

Qindra banorë e Mamurrasit dhe Kurbinit janë larguar nga shtëpitë e tyre për shkak se ato janë bërë të pa banueshme, për shkak të dëmtimeve që kanë marrë nga tërmetet.

Ata shprehen se jetesa e tyre është mjaft e rëndë në çadër.

“Që me 26 po qëndrojmë jashtë. Mbrëmë ka qenë shumë ftohtë. 5 pjestar të familjes. Shtëpia është plasarit komplet. As në punë nuk mundem të shkoj se nuk kam si të lë kalamajt. Burri thotë se i ka thënë kryeplakut por s’ka ardhur njeri. Dimri duke ardhur është. 2 dit nuk kam hy brenda” tha një banore.

“Shtëpia është e mbaruar. E degraduar komplet. Po qëndrojmë tek njerëzit e nuses. Na kanë sjellë adrën, por babi nuk rrinë në çadër sepse është invalid nuk luan fare” deklaroi një banor.

kolana e librave

Pas tërmetit të 26 nëntorit që tronditi Shqipërinë, me qindra banorë e Mamurrasit dhe Kurbinit janë larguar nga shtëpitë e tyre për shkak se ato janë bërë të pa banueshme, për shkak të dëmtimeve që kanë marrë. Ata shprehen se jetesa e tyre është mjaft e rëndë në çadër, ndërsa i ftohti po vështirëson edhe më te për atë.

“Që me 26 po qëndrojmë jashtë. Mbrëmë ka qenë shumë ftohtë. 5 pjestar të familjes. Shtëpia është plasarit komplet. As në punë nuk mundem të shkoj se nuk kam si të lë kalamajt. Burri thotë se i ka thënë kryeplakut por s’ka ardhur njeri. Dimri duke ardhur është. 2 dit nuk kam hy brenda” tha një banore.

“Shtëpia është e mbaruar. E degraduar komplet. Po qëndrojmë tek njerëzit e nuses. Na kanë sjellë çadrën, por babi nuk rrinë në adër sepse është invalid nuk luan fare” deklaroi një banor.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Dënimi për çdo ndërtues, arkitekt apo supervizor

Burg 7 deri në 15 vite për çdo ndërtesë që ka shkelje