MENU
klinika

“Tensioni politik në Shqipëri është i sponsorizuar”

Meta: Deklaratat e Ramës për Kosovën, provokuese

26.12.2019 - 21:34

Presidenti Ilir Meta, në një intervistë për emisionin “360 gradë” të Artur Zhejit, deklaroi se situata politike në Shqipëri është tensionuar qëllimisht nga një person i vetëm, duke nënkuptuar Edi Ramën.

“Tensioni në Shqipëri nuk është i rastësishëm, por i sponsorizuar dhe i provokuar qëllimisht. Ky tension qëndron në arbitraritetin e një individi që ka rrezuar për fat të keq një sistem të tërë të shtetit ligjor dhe të së drejtës. Këtë situatë po e shfrytëzon për fat të keq Serbia për të pasqyruar shqiptaret në botë, si në Shqipëri dhe në Kosovë, si një popull të paaftë për të ndërtuar shtet. Politika serbe për fat të keq ka avancuar shumë”,- tha Presidenti Meta.

Presidenti Meta i cilësoi provokime të qëllimshme dhe deklaratat e Edi Ramës për Kosovën. Ai solli në vëmendje deklaratën e Edi Ramës për president të përbashkët mes Shqipërisë dhe Kosovës. “Përse duhej një deklaratë e tillë? Më e pakta serbët e përdorin dhe thonë përse duhet t’a njihni Kosovën të pavarur, këta do bashkohen me Shqipërinë”,- tha Presidenti Meta.