MENU
klinika

Çfarë dokumentash duhen?

Miratohen 1600 bonuse qeraje në Tiranë dhe Durrës

07.12.2019 - 14:18

Këshilli Bashkiak i Bashkisë Durrës vendos në mbledhjen e sotme miratimin e bonusit të qirasë për 660 familje e para që kanë aplikuar pranë Bashkisë Durrës.

Vlera e pagesës së qirasë mujore do të jetë në varësi të madhësisë së familjes, tipit të banesës dhe nivelit të çmimit mesatar në treg.

Çdo familje që dëshiron të aplikojë prej këtej e në vijim për përfitimin e bonusit të qirasë, duhet të dorëzojë pranë bashkisë:

-vërtetimin nga njësia administrative/lagjja që banesa rezulton e pabanueshme;

-akt Konstatimin nga Instituti i Ndërtimit ku të përcaktohet si godinë e pabanueshme, ose për t’u prishur (dokument i disponueshëm pranë Bashkisë Durrës/njësisë administrative përkatëse);

-çertifikatën familjare, dhe të dhënat e llogarisë bankare.

Në Bashkinë Tiranë janë aprovuar 922 bonuse qeraje, nga të cilat 554 janë shpërndarë dhe deri tani 5 familje janë akomoduar në banesa me qera.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN