MENU
klinika

22 ditë nga tërmeti tragjik

Qarqet e prekura, numri i banesave të pabanueshme

18.12.2019 - 10:55

22 ditë nga rënia e tërmetit tragjik që goditi Shqipërinë janë inspektuar 20,037 objekte në tre qarqet e prekura ku është shpallur edhe gjendja e fatkeqësisë natyrore, Tiranë, Durrës dhe në Lezhë.

Nga rezultatet e deri tani janë 2,752 banesa të pabanueshme.

kolana e librave

Sipas qarqeve, numri i inspektimeve të kryera deri tani, është si në vijim:
-​Qarku Durrës 10,867
-​Qarku Tiranë 8,163
-​Qarku Lezhë 1007

Banorët e prekur janë strehuar në hotele dhe në çadra, ndërsa në fundin e muajit janar do të organizohet konferenca e donatorëve për të mbledhur sa më shumë fonde për të nisur procesin e rindërtimit.