MENU
klinika

Pse ndodh kjo?

Ulet niveli i ujit në liqenet e Dojranit dhe Prespës

04.12.2019 - 12:41

Niveli i ujit të Liqenit të Dojranit dhe Prespës është ulur për një centimetër në krahasim me dje, nëse niveli i Liqenit të Ohrit është për aq më i lartë nga dje, tregojnë matjet e bëra nga Drejtoria për punë hidrometeorologjike (DPHM).

Megjithatë, niveli i ujit të Liqenit të Dojranit është për më shumë se 2,6 metra më i lartë se zakonisht për këtë periudhë të vitit, ndërsa tek Liqeni i Prespës dhe Ohrit është nën mesatare për dhjetorin.

Ulja të niveli nga pothuajse tre herë ka edhe Vardari në vendin e matjes afër Jegunovcit, ndërsa niveli i ujit edhe tek lumenjtë tjerë në vend është më i ulët se zakonisht për këtë periudhë të vitit.