MENU
klinika

Vetëm në rast rreziku!

10 mënyra për mbajtur aromë të freskët, edhe nëse nuk keni bërë dush

25.01.2020 - 09:02

Dushi është një proces i rëndësishëm pasi na ndihmon të qëndrojmë të pastër dhe të mbrojtur. Sidoqoftë, ka momente kur thjesht nuk kemi kohë të bëjmë dush, për shembull, ndërsa udhëtojmë. Kur kjo të ndodhë, është mirë të ndiqni disa zakone në mënyrë që të parandaloni të mos vini erë të keqe.

Ne zbuluam 10 mënyra për t’ju ndihmuar të mbani erë të freskët kur jeni shumë i zënë për të bërë dush.

Përdorni vajrat e trupit

Në këtë rast është më mirë të përdorni një vaj të parfumuar trupi sesa parfumin që spërkatni zakonisht, sepse era e vajit të trupit zgjat më shumë në lëkurën tuaj. Gjithashtu, gjithmonë mund të zgjidhni një aromë më delikate, me një erë më natyrale dhe ta fërkoni atë në lëkurën tuaj gjatë gjithë ditës.

Përdorni peceta të lagura për fëmijë

Përdorimi i pecetave të lagura për bebe janë një mundësi e mirë për t’ju bërë të ndjeheni të pastër në një farë mase, pasi ato mund të eliminojnë bakteret që janë përgjegjëse për erërat e këqija.

Përdorni deodorant

Përdorimi i deodorantit ju ndihmon të vrisni erën e djersës.

Ndryshoni të brendshmet

Ju djersitni shumë rreth pjesëve tuaja intime dhe ato shpesh mbahen të ngrohta. Ndryshimi i të brendshmeve tuaja mund të minimizojë erën e keqe që vjen nga djersitja.

Ndryshoni çorapet tuaja

Këmbët tuaja janë pjesët e trupit tuaj që djersiten më shumë, duke shkaktuar një erë shumë të pakëndshme. Ndryshimi i çorapeve rregullisht do të minimizojë erën e keqe. Është gjithashtu një ide e mirë të shtoni pluhur talcum në këpucët tuaja.

Shmangni ushqimin me qepë, hudhër dhe erëza

Ne jemi ajo çfarë hamë dhe këto ushqime mund të intensifikojnë erën tuaj të keqe të gojës. Në këtë rast, është më mirë të hani perime dhe fruta.

Shmangni rrobat e ngushta

Rrobat e ngushta mund të ngrohin disa pjesë të trupit tuaj, duke bërë që ato të djersiten dhe kjo rezulton në një erë të keqe. Rrobat e lirshme do t’ju ndihmojnë të qëndroni më të freskët.

Përdorni shampo të thatë

Shampoja e thatë do të rigjallërojë flokët tuaj dhe nuk do të lejojë të duken me yndyrë. Do t’ju japë flokëve tuaj një pamje dhe erë më të freskët, dhe mund t’ju ndihmojë t’u shtoni më shumë vëllim flokëve tuaj.

Vendosni shirita dekorativë dhe lidhëse për flokët

Në rast se ju mbaroni shampoja e thatë, gjithmonë mund të përdorni shirita, rrathë dhe lidhëse për të mbajtur flokët tuaj në vend. Zgjedhja e një stili flokësh të përshtatshëm do të mbulojë papastërtinë dhe erën e keqe të flokëve tuaj.

Hidratoni lëkurën tuaj

Hidratimi gjithashtu mund t’ju ​​ndihmojë të vini erë më të freskët. Duhet të pini shumë ujë, si dhe të përdorni kremra të këndshëm të trupit për të njomur lëkurën tuaj.