MENU
klinika

Çfarë tregojnë shifrat?

A duan amerikanët që Trump të largohet?

22.01.2020 - 18:02

Më pak se gjysma e të gjithë amerikanëve thonë se presidenti Donald Trump duhet të largohet nga detyra pas “impeachment-it” nga Dhoma e Përfaqësuesve në SHBA, sipas një sondazhi të realizuar nga Reuters/Ipsos i cili u publikua në dhjetor.

Kur u pyetën për akuzat specifike të “impeachment-it”, 53% u pajtuan se Trumpi kishte abuzuar me zyrën e tij dhe 51% u pajtuan se ai ka penguar Kongresin.

Rreth 42% e respodentëve, shumica nga ta demokratë, thanë se Kongresi duhet të vazhdojë me iniciativën e tij dhe të largojë presidentin nga zyra.

17% kanë thënë se Trumpi duhet të censurohet nga Kongresi, ndërsa 29% thanë se dëshirojnë të hedhen poshtë akuzat për “impeachment”, ndërsa të tjerët thanë se nuk kanë një mendim.

Publiku ka mbetur i ndarë thellësisht për “impeachment-in” ndaj Trumpit, i cili i ka quajtur seancat për “impeachment” si gjueti shtrigash dhe tentim ilegal për ta dëbuar atë nga pozita.

Në përgjithësi, vetëm 44% e publikut amerikan thonë se aprovojnë tentimin e Dhomës së Përfaqësuesve për të dëbuar Trumpin nga posti, ndërsa 41% e refuzojnë.

Dhe kur u pyetën se si i ka bërë ata të ndihen për presidentin pas “impeachment-it”, 26% thanë se më shumë e përkrahin tani Trumpin, 20% thanë se e përkrahin më pak, kurse 48% thanë se nuk ua ka ndryshuar pikëpamjen në asnjë mënyrë.

Sondazhi i Reuters/Ipsos është realizuar online, në gjuhën angleze, në mbarë SHBA-në.