MENU
klinika

Edhe kjo është një zgjidhje

A është e mundur të dobësohemi thjesht duke ecur?

24.01.2020 - 20:55

Mos mendoni se për të humbur kile na duhet të bëjmë vrap si atletët. Jo! Trupi ynë do të definohet, varësisht ushtrimit që zgjedhim të bëjmë.

Ka disa nga ata njerëz që ecin shumë në përditshmëri, e ka të tjerë që më shumë zgjedhin të ecin në pistën e palestrës.

Në rast se bëni një jetë sedentare është shumë e rëndësishme të ecni dhe vetëm të ecni.

Which Parts of Your Body Will Get More Fit Depending on the Kind of Exercise You Choose

Përse?

Nëse zgjidhni të ecni, këmbët tuaja do ta humbasin shumë shpejt dhjamin e tepërt.  Ky lloj sporti do t’i japë trupit tuaj shumë shpejt një formë të bukur. Në të njëjtën kohë, edhe krahët tuaj do të humbasin dhjamin, duke u dukur estetikisht më bukur.

Muskujt kryesorë që përfshihen pra nga e ecura, janë këmbët dhe krahët. Koha e rekomanduar është ndërmjet 30-60 minuta në ditë dhe brenda 3 muajve, rezultatet do të jenë shumë të kënaqshme.

Po përsa i përket vrapit?

Which Parts of Your Body Will Get More Fit Depending on the Kind of Exercise You Choose

Vrapuesit kanë dhjamë të pakët në trup. Këmbët dhe kofshët janë pjesët e para të trupit që fillojnë të fitojnë një formë më atletike. Vrapuesit përdorin një sasi të madhe të oksigjenit, kështu që rrjeti i tyre i kapilarëve të gjakut është i zhvilluar mirë.

Muskujt kryesorë të përfshirë: Kofshët dhe pulpat.