MENU
klinika

Thelbësore në industrinë e financës

BlackRock vendos klimën në ‘zemër’ të strtegjisë së tij

20.01.2020 - 07:00

BlackRock njoftoi se do të vendoste ndryshimet klimatike dhe vetë-qëndrueshmërinë në zemër të strategjisë së tij, duke dyfishuar numrin e fondeve të gjelbër që investon dhe zvogëluar investimet e tij në kompanitë e qymyrit.

Si menaxhuesi i fondeve më i madh në botë që mbikqyr $7 trilion në asete, BlackRock ka qënë nën trysni nga ambjentalistët për të hequr dorë nga investimet e karburanteve me bazë fosilesh.

Larry Fink, CEO, tha se ndryshimi i klimës është tanimë një “faktor vendimtar” në perspektivat e biznesit që gjithashtu do të riformojë në mënyrë thelbësore industrinë e financës.

Nga BBC/ 'Për një kohë të pacaktuar'

Kina pezullon dialogun kryesor ekonomik me Australinë

Nga Bloomberg/ Basti i inflacionit truk ka arritur kulmin

Çfarë do vendosë sot Guvernatori turk?

Nga Financial Times/ Rolet duket se kanë ndryshuar...

Covid paralizon Azinë, perëndimi përgatiten për shpërthim

Ekonomia humbi rreth 43 mijë vende pune!

Guvernatori: Rimëkëmbje me ritme të qëndrueshme…

Nga Financial Times/ Çfarë përfshin marrëveshja?

MB-Indi bien dakord për Hartën e rrugës 2030