MENU
klinika

Shkaqet

FMN: Rritja ekonomike globale është e dobët

28.01.2020 - 10:54

FMN-ja shkurtoi parashikimet e saj për rritjen globale në vitin 2020, në 3.3%. Fondi Monetar mirëpriti që të dyja; lehtësimin e luftës tregtare ndërmjet Kinës dhe Shteteve të Bashkuara, si dhe probabilitetin në rënie të mos paturit një marrëveshje për Brexit, por tha se perspektiva për një rritje ekonomike në përgjithësi qëndron e dobët.

GDP-ja e Amerikës pritet të rritet me 2% në vitin 2020, dhe në zonën e Euro-s me 1.3%. Edhe pse retë janë ende duke u rrotulluar rreth Brexit, pamja e ekonomisë Britanike është lehtësisht më e shkëlqyeshme se sa ka qënë parashikuar në të shkuarën.

Ekonomia e saj është projektuar të rritet me 1.4% këtë vit dhe 1.5% në 2021-shin. Disa lajme të tjera për qeverinë, tregu i punës Në Britaninë e Madhe është forcuar. Punësimi është në nivelet më të larta qysh prej regjistrimit të të dhënave në vitin 1971, si dhe inaktiviteti i tregut të punës eshtë shumë i ulët.

Për më shumë lajme klikoni në www.konica.al

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËNRajoni nuk po përjeton rritjet e mprehta të çmimeve

Azia është përjashtimi global i inflacionit

Nga njohja e pensioneve te përfitimet për aksidentet në punë...

Marrëveshja për kontributet shoqërore Shqipëri – Kosovë

Votohet shtyrja e akcizës së gazit për familjarët

Fabrikat dhe karburantet gjunjëzojnë qeverinë

Sistemi i Transportit në Europë në krizë

Kërkohen 400 mijë shoferë kamioni me super paga