MENU
klinika

Lë pas General Motors dhe Ford

Kapitalizimi i tregut të Tesla u rrit në $89 mld

13.01.2020 - 07:07

Kapitalizimi i tregut të Tesla-s u rrit në $89 miliard, më tepër se General Motors dhe Ford të marra së bashku.

Çmimi i paqëndrueshëm i aksioneve të prodhuesit të makinave elektrike pati një shtytje nga fakti që shpërndahu rreth 367,500 makina vitin e kaluar, një rritje me 50% nga viti 2018.

Do të nxjerrë gjithashtu këtë muaj makinat e para të prodhuara nga fabrikat e saj në Shanghai, dhe ka shpallur plane për të zgjeruar prodhimin duke ndërtuar modelin e ri të fuoristradës kompakte, Model Y.

Ky është një fillim më i mirë i vitit për Tesla-n sesa ai i vitit 2019, kur çmimi i aksioneve u përgjysmua në gjashtë muajt e parë si rrjedhojë e një sër problemesh.