MENU
klinika

'Dhimbja ishte agonuese'

“Pas operacionit të legenit u rrëzova në dysheme dhe…”

23.01.2020 - 17:37

Maria sapo ishte kthyer në punë si Infermiere pas një operacioni në pjesën e legenit, kur e gjithë jeta e saj ndryshoi përgjithmonë. Ndërsa qëndroi vetëm një ditë në punë , Maria u rrëzua në dysheme dhe ndjeu një  dhimbje agonuese.

Duke punuar si infermiere për mbi 40 vjet, Maria kishte marrë qetësues për dhimbjen e shpinës duke mos kuptuar që ajo kishte stenozë kurrizore (kur hapësira përreth palcës kurrizore ngushtohet duke shkaktuar dhimbje dhe parehati) .Ajo u dërgua fillimisht në spitalin e përgjithshëm , por u transferua në një qendër të specializuar për të marrë një operacion kurrizor. Maria kaloi pesë javë në një repart akut para se të transferohej në një njësi akute të rehabilitimit, por akoma nuk ishte në gjendje të shëtiste 12 javë më vonë.

Atëherë sjo u transferua në një nga Njësitë e Rrjetit Rehabilitues, për të vazhduar udhëtimin e saj për të rifituar pavarësinë. Njësia e rehabilitimit punon me njerëz që kanë pësuar lëndime traumatike ose sëmundje. Njësia ofron terapi ambulatore dhe ofron rehabilitim të personalizuar me cilësi të lartë. Njësia ka një ekip multidisiplinar të specializuar, duke përfshirë konsulent rehabilitimi, staf infermierie, fizioterapist, terapist profesional, terapist të të folurit dhe gjuhës, psikolog, neuro-psikiatër dhe dietologë.

Maria ka kaluar mbi tre muaj duke punuar me ekipin e stafit shumë të specializuar të rehabilitimit që mëson të  ecë dhe të bëjë detyra të përditshme si veshja, banja dhe lëvizja nëpër shtëpi. Ajo ka pasur një terapi intensive një-për-një në baza ditore, duke punuar me psikologë për të ndihmuar në tendosjen mendore të një sëmundje të tillë duke shndërruar dhe duke marrë pjesë në seanca në grup me pacientët e tjerë për ta rikthyer atë në jetën e përditshme.

operacion i shpines-konica.al

Maria tha: «Kur u pranova në njësinë e rehabilitimit ishte një kohë e tmerrshme. Unë nuk mund të ecja, dhe u shqetësova se nuk do të rimerrja kurrë pavarësinë. Stafi në njësi ka qenë i jashtëzakonshëm dhe nuk mund t’i falënderoj sa duhet për kohën dhe kujdesin që më kanë dhënë. Niveli i mbështetjes që kam marrë është i jashtëzakonshëm dhe unë jam jashtëzakonisht mirënjohëse për të gjithë stafin e terapistëve, mjekëve, infermierëve dhe të gjithë personave në njësi që më ka ndihmuar gjatë një kohe jashtëzakonisht traumatike në jetën time. “

Maria zbuloi gjithashtu se pacientët e tjerë ishin shumë mbështetës dhe ndihmuan njëri-tjetrin përmes kohërave të vështira duke formuar miqësi të reja gjatë gjithë jetës. 

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Femrat janë të rrezikuara

Endometrioza dhe shenjat e saj!