MENU
klinika

"Dita e Bedfordit"

Profesori që “jeton” i ngrirë… duke pritur ringjalljen

12.01.2020 - 18:36

      Njeriu i parë në botë, që ruhet në gjendje të ngrirë, me qëllimin e ringjalljes në të ardhmen, është dokor James Bedford.

Bedford ishte profesor i psikologjisë në Universitetin e Kalifornisë, si dhe autor i disa librave në fushën e tij. Pak orë pas vdekjes nga kanceri, trupi i Bedfordit u vendos në temperaturat minus zero gradë.

Me testament, 73-vjeçari kishte lënë edhe 100 mijë dollarë, që të përdoreshin për mirëmbajtjen e trupit në gjendje të grirë.

Që nga ajo kohë, 12 janari festohet si “Dita e Bedfordit”, nga ata që besojnë në këtë mënyrë konservimi, për t’u kthyer në jetë kur mjekësia të jetë në gjendje të shërojë çdo sëmundje.