MENU
klinika

Po banka çfarë roli luan?

Shqiptarët ngrejnë biznes me kursimet e veta

28.01.2020 - 10:55

Sipas Scan, të hapësh një biznes nuk është e lehtë, por mbi 50% e sipërmarrjeve të vogla dhe të mesme, shprehen se e kanë nisur me kursime.

Të dhënat publikohen nga sondazhi i bërë nga Instituti Shqiptar i SME-ve “SME Albania”, të cilët kanë anketuar 500 sipërmarrës në sektorë të ndryshëm ekonomisë, si shërbim, prodhim, agropërpunim, artizanat, IT, shitje me shumicë e pakicë.

Referuar përgjigjeve të të anketuarve, 20% prej tyre e kanë nisur biznesin me hua bankare, dhe 25% prej tyre e kanë nisur me të ardhura nga emigracioni. Pjesa më e vogël e sipërmarrjeve, prej 5%, shprehet se e ka nisur aktivitetin ekonomik, me hua nga familjarë dhe të afërm.

Të intervistuarit janë shprehur se kanë mundur që më pas ta zhvillojnë biznesin me kredi bankare. Në pyetjen lidhur me aktivitetin e prodhimit krahasuar me një vit më parë, 59 % e të intervistuarve janë shprehur së kanë pasur rritje të prodhimit.

Në parashikimin për volumin e prodhimit/ kontratave për vitin 2020, 69 % e bizneseve janë shprehur se do të ketë rritje, ndërsa 31% e tyre e shikojnë situatën e njëjtë.

Për më shumë lajme klikoni në www.konica.al

Nga Russian Today/ Si kërcënohet e ardhmja e arit të zi?

Rezervat në rënie të naftës janë vërtetë një problem

CEO i kompanisë së monedhave dixhitale: Diçka e tillë mund të...

“Një goditje e Bitcoin mund të vijë së shpejti”

Marrëveshja tregtare nuk u dhemb vetëm britanikëve

Financial Times: Si po goditen kompanitë franceze nga Brexit?

Nga Bloomberg/ Një shenjë pozitive

Rimëkëmbjen e Kinës e ndihmon kërkesa globale

FMN ndryshon parashikimin për Shqipërinë

Ekonomia arrin nivelin e parakrizës që këtë vit

Nga Bloomberg/ Shmang një përplasje të re me Pekinin

Yellen kursen Kinën nga etiketa e manipuluesit të monedhës