MENU
klinika

Fajin e kanë kolegët

Vetëm 39% e shqiptarëve punojnë me qejf

25.01.2020 - 18:45

Vetëm 39% e punonjësve në Shqipëri ndjehen të angazhuar në punë, ndërsa 61% e tyre punojnë me “detyrim”.

Angazhimi në punë ka vlera nën mesatare për të gjithë faktorët e matur, pasi pjesa më e madhe e punonjësve ndjehen të pavlerësuar për punën që kryejnë, pa mundësi për rritje profesionale dhe karrierë si dhe me besim të ulët tek kolegët e veçanërisht tek eprorët.

Të dhënat janë publikuar nga sondazhi mbi kënaqësinë dhe angazhimin në punë të zhvilluar nga qendra e burimeve njerëzore dhe trajnimeve EPPC.

Interesant është fakti, se të anketuarit listojnë si arsyen e parë të mosangazhimit në punë, kolegët, pra mjedisin e punës, me 46%.

Kjo lidhet me bashkëpunimin mes tyre dhe besimin tek njëri-tjetri. Në vendin e dytë renditet natyra e punës, e cila i bën ata të mos angazhohen maksimalisht, me 40%. Në vendin e tretë renditen eprorët, besimi i ulët në vlerësimin e tyre dhe mënyrën se si i promovojnë punonjësit, me 39%.

Ndërsa në vendin e fundit renditet karriera, me 33%, ku punonjësit e gjejnë të vështirë që të rriten në pozicione në një vend pune dhe të ecin përpara, çka bën që një pjesë e mirë të qëndrojnë në vend numëro dhe kjo shkakton pakënaqësi dhe ulje të motivimit dhe angazhimit për punën.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Çfarë do të sjellë më pas?

Risia e ligjit të pagesave/ Paguan kudo