MENU
klinika

Zbulojini

5 shenjat që mushkëritë tuaja po kërkojnë ndihmë

19.02.2020 - 15:04

Sot, ajri i freskët po bëhet një burim i rrallë, që do të thotë se, më shumë se kurrë, ne duhet t’i kushtojmë vëmendje mushkërive dhe shenjave që ato na japin kur diçka nuk është në rregull.

Rezulton se disa nga këto shenja janë mjaft të lehta, por nëse i kushtoni vëmendje, ato mund të shpëtojnë jetën tuaj.

  1. Dhimbje shpine dhe shpatullash

Edhe pse është e shënuar si një simptomë e rrallë, dhimbja e shpinës, shpatullës, apo edhe gjoksi mund të tregojë fillimin e kancerit të mushkërive që, nëse zbulohet në fazat e hershme, është shumë i shërueshëm. Nëse kjo dhimbje është më e fortë dhe zgjat më shumë se dhimbja e zakonshme e shpinës, ose nëse e përjetoni shpesh, të shkoni te mjeku mund të jetë një ide e mirë.

  1. Kollë

Një kollë mund të jetë tregues i diçkaje të thjeshtë, si një ftohje e zakonshme, por mund të jetë gjithashtu një simptomë e sëmundjeve kronike, pra është e rëndësishme se si të dalloni lloje të ndryshme të kollës. Kollat ​​akute dhe nën-akute mund të jenë shenja të kancerit të mushkërive, veçanërisht nëse kombinohen me simptoma të tjera si kollitja e gjakut.

kolana e librave

  1. Mbetja pa frymë

Mbetja pa frymë shkaktohet më shpesh nga gjendjet e zemrës ose mushkërive, si astma ose alergjitë. Nëse jeni duke e provuar këtë, është një ide e mirë të ndryshoni mjedisin tuaj dhe të provoni të dilni nga qyteti ose të provoni një rutinë stërvitje më të efektshme. Sigurohuni që të kontaktoni mjekun tuaj nëse jeni duke përjetuar mbetje pa frymë shpesh.

  1. Sytë dhe lëkura e verdhë (verdhëza)

Kjo mund të jetë një gjendje lehtësisht e largueshme, megjithatë është shumë e rëndësishme sepse është një tregues i qartë i problemeve të mëlçisë që mund të shkaktohen nga kanceri i mushkërive. Verdhëza është një gjendje që e kthen lëkurën tuaj të verdhë. Ndikon gjithashtu në pjesën e bardhë të syrit tuaj, duke e kthyer atë të verdhë të zbehtë.

  1. Mungesa e energjisë

Të gjithë ndihen të lodhur herë pas here, kjo është normale. Pagjumësia ose stresi mund të jenë shkaqet e lodhjes suaj. Por nëse ndiheni shumë shpesh të lodhur, kolla nuk largohet, keni humbje oreksi, atëherë ju duhet të kontaktoni mjekun tuaj.