MENU
klinika

Ndotja në botë

Agjencia Ndërkombëtare e Energjisë ‘sfidon’ pritshmëritë

17.02.2020 - 10:46

Agjencia Ndërkombëtare e Energjisë gjeti se, “duke sfiduar pritshmëritë”, ndotjet e dioksidit të karbonit të lidhura me energjinë nuk u rritën vitin e kaluar, edhe pse ekonomia botërore u rrit me 2.9%.

konica ekonomiakonica ekonomia mobile

Ndotjet aktualisht ranë me 2.9% në Amerikë, në BE ranë me 5%, dhe në Japoni me 4%. Por ndotjet u rritën në vendet në zhvillim si rrjedhojë e përdorimit të tyre të qymyrit, me Azinë përgjegjëse për pjesën më të madhe të kësaj rritje.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN