MENU
klinika

Ndryshe nga ai i Trumpit...

BE-së i duhet një plan edhe për Lindjen e Mesme?!

14.02.2020 - 17:12

Josep Borrell paralajmëroi Izraelin për hapat drejt aneksimit, duke i krahasuar ato me veprimet e Rusisë në Krime.

Bashkimi Evropian duhet të vijë me iniciativën e tij për paqen në Lindjen e Mesme në mënyrë që procesi i paqes izraelite-palestineze të vazhdojë të përparojë, tha shefi i politikës së jashtme të BE, Josep Borrell të premten për Die Welt të Gjermanisë.

“Unë do të doja të flisja me ministrat e jashtëm të BE-së idetë që kanë evropianët dhe çfarë iniciative mund të ndjekim për të përparuar procesin e paqes midis Izraelit dhe Palestinezëve,” tha ai.

Borrell pranoi, megjithatë, se deri më tani nuk kishte shumë unitet në radhët evropiane, dhe se do të jetë një sfidë për t’i bërë,  izraelitët dhe palestinezët të pranojnë BE si një ndërmjetës, por tha se nuk do të ishte e pamundur.

Ai përsëriti gjithashtu kundërshtimin e Evropës për planin e propozuar nga administrata Trump dhe paralajmëroi Izraelin kundër aneksimeve të njëanshme, duke i krahasuar ato me veprimet e Rusisë në Krime.

Borrell lëshoi ​​një deklaratë duke kundërshtuar planin, duke paralajmëruar se hapat e Izraelit drejt aneksimit nuk do të kalojnë lehtë, dhe përsëriti mbështetjen e BE.