MENU
klinika

Tirana 'shton jetë'

Bie numri i lindjeve gjatë 2019, kryeson Korça

13.02.2020 - 17:56

Gjatë vitit 2019 kanë lindur 28.561 foshnja, duke shënuar një rënie me 1,3 %, krahasuar me një vit më parë.

Këto statistika vijnë nga INSTAT, që gjithashtu ka publikuar se numri i lindjeve, për tremujorin e katërt 2019 është 7.910, duke shënuar një rritje me 8,1 %, krahasuar me tremujorin e katërt 2018.  Numri i vdekjeve, për tremujorin e katërt 2019 rezulton 5.421, duke shënuar një rënie prej 0,7 %, krahasuar me tremujorin e katërt 2018.

Shqipëria karakterizohet nga një shtesë natyrore pozitive, ku lindjet vazhdojnë të tejkalojnë vdekjet, dhe koeficienti bruto i shtesës natyrore ndryshe nga shumica e vendeve të Bashkimit Europian është pozitiv.

Në tremujorin e katërt 2019, nëntë qarqe të vendit kanë shënuar shtesë natyrore pozitive të popullsisë, ndërsa në tre qarqe, shtesa natyrore e popullsisë ishte negative.

Në tremujorin e katërt 2019, vlera më e lartë e shtesës natyrore regjistrohet në qarkun e Tiranës, ndërsa ai më i vogël regjistrohet në qarkun e Korçës, ku vdekjet tejkalojnë me 74 numrin e lindjeve.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Jo domosdoshmërisht një popullsi e re nënkupton ekonomi të begatë

A kumton shkatërrim të ekonomisë plakja e popullsisë në SHBA?


Në qendër të bisedimeve, Plani Ekonomik

Cakaj takim online me ministrat e Jashtëm të Ballkanit

“Shqipëria në valën e dytë të pandemisë”

Një arsye pse shifrat e infektimeve janë kaq të larta

"Jemi forcë politike që mendojmë për njerëzit..."

Veliaj: Na duhet mandati i tretë për të vazhduar punët

Kreu i Urgjencës, Brataj tregon si të dalloni shenjat

Rruf, tipike në këtë periudhë, gripi po mbërrin

"U shërua nga COVID, por pasojat që i la..."

Presidenti Meta mesazh ngushëllimi për humbjen e mikut të tij