17.02.2020 - 15:14
Receta për: 5 persona
Kë e marrë malli për njëçik fërgesë?
INGREDIENTËT
- 5 domate të pjekura mirë
- 4 vezë
- 100 gram djathë i bardhë
- 3 lugë gjelle vaj ulliri
- 3 lugë gjelle gjalpë
- Pak kripë, piper të zi
UDHËZIMET
- Domateve i hiqni lëkurën dhe i grini imët në një rende.
- I kaloni në një tigan në zjarr mesatar dhe i përzieni vazhdimisht derisa domatet të treten.
- Shtoni pak kripë.
- Tani shtoni djathin e thërrmuar dhe i përzieni mirë.
- Në një tas thyeni vezët, i përzieni me një pirun dhe ia shtoni domateve në tigan. Sapo vezët të jenë mpiksur, e hiqni fërgesën nga zjarri.
- Në një tigan tjetër skuqni vajin e ullirit me gjalpin.
- Ndërkohë merrni bukën, e prisni në feta të vogla dhe i lyeni sipër me fërgesën.
- I shtoni sipër pak nga gjalpi i skuqur secilës dhe pak piper. Ju bëftë mirë!