MENU
klinika

Përgjigjet psikologu

Çfarë ndodh nëse medikamenti antidepresiv nuk funksionon?

19.02.2020 - 11:41

“Pyet mjekun” është rubrika më e re, një platformë që bën të mundur kontaktin ndërmjet mjekut dhe pacientit.

Nëse keni ndonjë pyetje, për gjithçka që ju shqetëson në shëndetin tuaj, këtu do të merrni përgjigje nga mjekë me eksperiencë, pa rezervime takimesh dhe duke shmangur radhët e gjata.

Pacientja: Përshëndetje, Çfarë ndodh nëse medikamenti antidepresiv që marr nuk më ndihmon të ndihem më mirë?

Përgjigjet psikologu: Nuk është e pazakontë që një person të provojë më shumë se një medikament për të gjetur atë që funksionon. Kjo ndodh edhe me çrregullime të tjera dhe jo vetëm me depresionin. Nuk ka asnjë mënyrë të besueshme për të ditur se cilat ilaçe do të funksionojnë për secilin person. Ka shumë antidepresantë që përdoren për të trajtuar depresionin, kështu që nëse ndonjëri nuk funksionon, mund të merret një tjetër medikament më i përshtatshëm.

Nëse keni edhe ju pyetje, dhe doni të merrni një përgjigje të shpejtë nga mjekët e “spitalit tonë online”, klikoni këtu. Identiteti juaj do të mbetet anonim.