MENU
klinika

Realitet i rastësishëm?!

E pabesueshme! Koronavirusi u parashikua në këtë libër, më 1981

24.02.2020 - 11:28

Dean Koontz është autori, i cili parashikoi shpërthimin e koronavirusit, në librin e tij të vitit 1981: “Sytë e errësirës”. Romani imagjinar tregon historinë e një laboratori ushtarak kinez që krijon një virus të ri, për ta përdorur potencialisht si armë biologjike gjatë kohës së luftës.

Laboratori ndodhet, si për ironi, në Wuhan (Kinë) dhe virusi i krijuar, është quajtur ‘Wuhan-400’.

kolana e librave

Në roman, virusi quhet “arma e përsosur” sepse prek vetëm njerëzit. Ai gjithashtu, nuk mund të mbijetojë jashtë trupit të njeriut për më shumë se një minutë dhe nuk kërkon një proces të shtrenjtë dekontaminimi pasi të përhapet përmes njerëzve dhe atyre që e kontaktojnë atë.

Rastësia e ngjashmërisë midis virusit në libër dhe shpërthimit të koronavirusit aktualisht, është për t’u çuditur…

Për më shumë, vizitoni: www.konica.al