MENU
klinika

"Receta e mamit"

Frikase me mish qengji

22.02.2020 - 10:39

Koha e përgatitjes: 15 minuta 

Koha e gatimit: 40 minuta

Receta për: 5 persona
Ju kishte marrë malli për pak frikase?

INGREDIENTËT

  • 500 gram mish qengji
  • 300 ml qumësht
  • 1/2 limon
  • 1 e verdhë veze
  • 50 gram gjalpë
  • 2 karota
  • 1 patate
  • 1 degë selino
  • 2 qepë të njoma (pjesa e bardhë)
  • 2 lugë gjelle miell
  • 1 tufë kopër e grimcuar
  • Kripë, piper i zi

UDHËZIMET

  1. Kaurdisim mishin e qingjit me pak gjalpë, kripë dhe piper. E shuajmë me ujë dhe e lëmë të ziejë për gati 40 minuta.
  2. Shtojmë selinonë, karotat, qepët dhe patatet e prera dhe i ziejmë 20 minuta. Në tigan kaurdisim miellin dhe gjalpin, e shuajmë me qumësht dhe e përziejmë me tel kuzhine që mos na formohen kokrra.
  3. E shtojmë kremin tek mishi dhe e ziejmë 2 minuta sa masa të njëtrajtësohet.
  4. Rrahim në tas të verdhën e vezës me limon. Shtojmë ngadalë lëng nga mishi dhe më pas e hedhim të gjithë në tenxhere.
  5. E rregullojmë me kripë, piper dhe kopër të freskët. Ju bëftë mirë!