MENU
klinika

Shpërthejnë revoltat

Greqia merr vendimin e papritur për pensionet!

14.02.2020 - 21:37

Ministria e Punës në Greqi së shpejti do të paraqesë një ndryshim me anë të një projektligji që do të përjashtohen nga marrja e pensioneve shtetërore njerëzit që nuk banojnë në Greqi që prej 40 vjetësh.

Lajmi është bërë i ditur nga media greke Kathimerini, ku thuhet se projektligji do të prek shumë grekë që jetojnë në Shqipëri, të cilët paguajnë kontribute të sigurimeve shoqërore në Greqi.

Ndërkohë grekët që jetojnë në Shqipëri mbajtën një protestë në qendrën e Athinës të enjten për të kërkuar të drejta të barabarta pensioni me grekët e tjerë.

Lajmi mbi ndryshimin erdhi pasi këngëtari dhe lideri i grupit popullor pop Melisses, Christos Mastoras, i cili lindi në një fshat të vogël etnik grek në jug të Shqipërisë, shprehu shqetësimin e tij për ‘faturën’ e ministrisë.

Të njëjtat burime për Kathimerini thanë se Kryeministri Kyriakos Mitsotakis e thirri Mastoras të enjten për ta informuar atë për ndryshimet në projekt-ligj.