MENU
klinika

Historia e kameramanit

Isha afër një shpërthimi me efekte të zërit, që atëherë kam…

22.02.2020 - 14:31

Pavarësisht nga personazhet që unë portretizoj , tringëllimi i veshit tim dikur më “hodhi” në një vend negativ ku shumë prej jush mund të jenë tani – ose kanë qenë. Më besoni kur them, “Unë kam qenë atje”.
Dëshironi histori më të durueshme?

Sot, dua të japnjë  histori pozitive për pacientët më tringëllimë ose zhurmë në veshë. Unë punoj si kameraman. Problemi filloi ndërsa isha duke filmuar episodin e një filmi. Unë po qëndroja shumë afër një shpërthimi të efekteve speciale dhe rezultoi si një tringëllimë në veshë. Kishte ditë kur nuk dija si do të mbijetoja nga agonia. U torturova aq shumë nga ulërima në kokën time sa me të vërtetë mendoja se nuk do të mund të vazhdoja më tej. Por më pas, një rreze drite shpërtheu në jetën time – dëgjova për një shoqatë që trajtonte problemet e veshit, Shoqata Amerikane e Tinitusit ATA.

kolana e librave

Ndihma që ata më dhanë fjalë për fjalë shpëtoi jetën time. Realiteti i ashpër i tringëllimave në veshë ka ndikuar në cilësinë e jetës së shumë njerëzve. Nëse ju dëgjoni një zhurmë në veshë ose një tringëllimë do të thotë e njëjta gjë: zhurma që nuk ikën. Ju e vuani vetëm këtë fakt. ATA punon me shkencëtarët më të mirë dhe më të ndritshëm në të gjithë botën, të cilët po hetojnë këtë gjendje të tmerrshme. Ajo që është unike në lidhje me ATA është se ata na japin të gjithë mundësinë për të bërë diçka në lidhje me tringëllimat në veshë; ata e bëjnë të mundur për këdo që të kontribuojë dhe të mbështesë hulumtimin që po na çon drejt një kurimi. Unë besoj se mund ta arrijmë këtë qëllim!

Unë ju inkurajoj që të bashkoheni me mua në mbështetjen për Shoqatën Amerikane të Tinnitus. Stafi dhe vullnetarët e saj të përkushtuar janë këtu për ne sot, duke na ndihmuar të jetojmë me tringëllimën tonë në vesh dhe duke mbështetur kërkimet inovative. Përfundimisht, ata do të sjellin përsëri lajmet e mira të heshtjes në jetën tonë. Ne duhet të bashkohemi në këtë udhëtim të shoqatës , në mënyrë që një ditë, asnjë person i vetëm të mos ketë nevojë të durojë agoninë dhe shqetësimin e tringëllimës në veshë. Nga fundi i zemrës sime … faleminderit për ndihmën tuaj.