MENU
klinika

"Receta e mamit"

Kërpudha të mbushura me brokoli dhe salsiçe

21.02.2020 - 15:48

Koha e përgatitjes: 15 minuta 

Koha e gatimit: 50 minuta

Receta për: 4 persona
Një recetë italiane që me gjasa do ju pëlqejë pafund të gjithëve!

INGREDIENTËT

  • 4 salsiçe pule (hiqini cipën)
  • ½ brokoli, e ndarë në copëza të vogla
  • 1 qepë e kuqe e grirë imët
  • 24 kërpudha të pastruara nga cipa
  • 2 thelpi hudhra të copëtuara
  • ½ lugë çaji kripë
  • Pak piper të zi dhe të kuq
  • 1 lugë gjelle rigon i freskët
  • 2 lugë gjelle borzilok i freskët
  • 1 filxhan kafe verë e kuqe
  • 1 filxhan çaji bukë e grirë imët
  • 3 lugë gjelle djathë parmixhano i grirë

UDHËZIMET

  1. Parangrohni furrën në 200 gradë.
  2. Në një tigan në zjarr mesatar vendosni tulin e salsiçeve dhe i përzieni mirë me një spatul.
  3. Shtoni qepën, copëzat e brokolit dhe vazhdoni t’i përzieni për gati 7 minuta.
  4. Shtoni hudhrat, gjysmat e kërpudhave të copëtuara, kripën, piperin e kuq dhe të zi, rigonin, borzilokun dhe verën.
  5. I lini për disa minuta në zjarr mesatar.
  6. I hiqni nga zjarri dhe e kaloni mbushjen në një tas.
  7. I lini të ftohen disi për 10 minuta.
  8. Shtoni bukën, djathin parmixhano dhe i përzieni të gjitha bashkë.
  9. Merrni një tavë, vendosni një letër kuzhine dhe radhisni sipër kërpudhat që do të mbushim.
  10. Filloni e i mbushni secilën me një lugë gjelle nga masa që përgatitët.
  11. I fusni në furrë për 20 minuta. Ju bëftë mirë!