MENU
klinika

Historia e Jeminës

Mendoja se kisha grip, nuk e dija se çfarë më priste…

18.02.2020 - 12:27

Në verën e vitit 2018, një javë para se të dilnin rezultatet e analizave, Jemina u sëmur me atë që ajo mendonte se ishte gripi. Ajo sapo ishte ftuar të bashkohej me ekipin e basketbollit për trajnimet e tyre para sezonit.

Duke menduar mbase ajo e kishte tepruar me stërvitjen me ta disa ditë më parë, ajo e qetësonte veten me ndonjë ilaç dhe një shishe me ujë të nxehtë, duke supozuar se do të ishte mirë brenda disa ditësh ”. Nuk e dinte se çfarë e priste…  Pas nja dy ditësh në shtrat, Jemina po ndihej gradualisht më keq – duke u dridhur,trupi i dhimbte dhe donte shumë gjumë . Në përpjekjen për t’u ngritur në këmbë për të gjetur nënën ajo u rrëzua, dhe zhurma  e solli nënën  në dhomën e saj dhe e bëri që ajo të telefononte ambulancën  .

“Në këtë fazë mbaj mend që po merrte frymë shumë shpejt, duke u dridhur në mënyrë të pakontrollueshme dhe ndjeu dhimbje të forta në bark ” Duke dyshuar për një kist të plasur, mjekët e shtruan menjëherë.
“Nuk e mbaj mend saktësisht se çfarë ndodhi pas kësaj, por mbaj mend që dhimbja tani ishte përhapur edhe në këmbët e mia dhe isha në agoni të vërtetë.” Jemina tani e dinte se, kur ajo mbërriti, rrahjet e zemrës dhe numri i qelizave të bardha të gjakut ishin jashtëzakonisht të larta, dhe presioni i gjakut ishte mjaft i ulët. Mjekët i dhanë menjëherë antibiotikë dhe lëngje intravenoze. Kirurgjia eksploruese pasoi, por asgjë nuk u gjet. Vetëm kur ata kryen një skaner CT , zbuluan se ajo kishte pneumoni bilaterale dhe dështim të shumëfishtë të organeve. Unë isha në shok septik.

Sepsia është një gjendje e rëndë, në të cilën rrjedhja e gjakut dështon dhe organet e trupit nuk arrijnë të marrin oksigjen të mjaftueshëm.

kolana e librave

Atë mbrëmje dhe 8 orë pasi u pranua në spital , ajo u dërgua në kujdes intensiv  ku qëndroi për një javë. “Është akoma shumë e vështirë për mua të kuptoj . Ditët e para ,për mua  dhe ajo që duhet të kenë kaluar familja dhe miqtë e mi, është një turbullim masiv. ” Një javë më vonë, në ditën e rezultateve të analizave , Jemina më në fund u ndërpre nga mbështetja për jetën. “Ndërsa u bëra më e vetëdijshme, arrita të hapja zarfin e rezultateve, dhe mbaj mend që isha plotësisht e kënaqur me rezultatet e mia!”

Pas një jave në kujdes intensiv , asaj më në fund iu dha prova se gjithçka ishte e qartë ’dhe u transferua në repartin e pediatrisë ku kaloi shtatë ditë të tjera të vizituara nga miqtë dhe  familja .


“Në përgjithësi, e kuptoj se jam tepër me fat që kam mbijetuar nga sepsia , veçanërisht pa ndonjë ndikim serioz pasojash. Pasi lexova shumë histori të tjera, unë jam vërtet mirënjohës për ekipet e mjekëve  dhe stafit shumë të shkëlqyeshëm në spital për të gjithë kujdesin që më dhanë dhe për shpëtimin e jetës time. Unë jam gjithashtu tepër mirënjohës për mbështetjen e ekipit të basketbollit të shkollës që më ndihmoi të rikthehem në forcën dhe palestrën e mëparshme. Gjashtë muaj pasi u sëmura, u ktheva përsëri për të luajtur . ”

Jam shumë krenare dhe e kënaqur që ekipi më ka mbështetur cdo sekondë, ne mund të ndihmojmë përhapjen e vetëdijes dhe inkurajimin e përfundimeve më të lumtura si ato të miat. “