MENU
klinika

"Receta e mamit"

Mollë të pjekura të mbushura me tërshërë

13.02.2020 - 15:33

Koha e përgatitjes: 15 minuta 

Koha e gatimit: 15 minuta

Receta për: 4 persona
Mënyrë e veçantë për të shijuar ato mollët, që ndonjëherë na ngelen me shumicë në kuzhinë.

INGREDIENTËT

  • 3 mollë mesatare të prera përgjysmë
  • 4 lugë gjelle gjalpë të shkrirë
  • ¼ filxhan me sheqer kaf
  • 3 lugë gjelle miell
  • ½ filxhan me tërshërë
  • ¼ lugë çaji me kanellë

UDHËZIMET

  1. Parangrohni furrën në 200 gradë celsius.
  2. Me ndihmën e një luge, u hiqni mollëve pjesën e brendshme.
  3. Në një tas mesatar kombinoni gjalpin, sheqerin, miellin, tërshërën dhe kanellën.
  4. I përzieni mirë të gjitha bashkë.
  5. Mbushni mollët me masën që sapo krijuat.
  6. I fusni në furrë për 25-30 minuta.
  7. Shërbejini të ngrohta. Ju bëftë mirë!